SP(R)AAKMAKERS (2011) is een tentoonstelling over 20 spraakmakende flandriens uit het Meetjesland en de Leiestreek, van Cyriel Van Hauwaert een eeuw geleden tot Stijn Devolder vandaag. De rode draad wordt gevormd door legendarische wielermomenten uit hun carrière. Maar ook hun fietsen, de wedstrijden en de velodrooms uit de regio en de wielertaal komen aan bod.  (in opdracht van Impressantplus en Comeet)

DE MILLENNIUMTENTOONSTELLING DE TIJD LOOPT (2010) was aan een update toe. We zijn immers nog maar vijf jaar verwijderd van het einddoel van de Millenniumdoelstellingen, zoals het halveren van de wereldwijde armoede. Hoog tijd dus voor een tussenstand. Zitten we nog op koers? Waar zitten de positieve evoluties en waar moet er een tandje bijgestoken worden? (in opdracht van Impressantplus en het Provinciaal Noord-Zuid Centrum van West-Vlaanderen)
HOE EUROPA ONS LEVEN BEINVLOEDT (2010) toont op een laagdrempelige manier dat Europa veel dichter op onze huid zit dan we allemaal denken.  Van de euro over onze poetsvrouw tot de cijfertjes op een scharrelei, de invloed van Europa is de laatste jaren spectaculair toegenomen. We staan er zelden bij stil. Vaak weten we het niet eens. Binnenkort te ontdekken in deze tentoonstelling. (in opdracht van Productiehuis Impressantplus en Europa Direct) CORRECT&GO (2009) is een interactieve 'tentoonstelling' voor jongeren, waarin drie omgebouwde winkelkarren centraal staan. De karren zullen de komende jaren van school tot school en van klas tot klas gereden worden opdat jongeren de belangrijkste aspecten van eerlijke handel zelf kunnen ontdekken. Er is een cacao-, een thee- en een rijstkar.  (in samenwerking met Productiehuis Impressantplus en in opdracht van Oxfam-Wereldwinkels vzw)
BEWEEG. (2009) is een interactieve tentoonstelling over hart- en vaatziekten en over een gezonde levensstijl. De verschillende risicofactoren voor het hart komen aan bod: roken, stress, te hoge cholesterol, overgewicht, diabetes en de menopauze. Preventie is mogelijk dankzij gezonde voeding en voldoende beweging.  (in opdracht van Partena ziekenfonds & partners) BEWEEG. (2004) is een reizende interactieve tentoonstelling over beweging, gezondheid en sport. BEWEEG. zet je aan het denken. Wat gebeurt er met je lichaam als je meer gaat bewegen? Wat is de link tussen beweging, voeding en overtollige kilo’s? BEWEEG. zet je aan het bewegen. Hoe is het gesteld met je uithouding, kracht, lenigheid of snelheid? Of met je BMI, vetpercentage of longinhoud?
Werk


Quote

2 april 1950, de Ronde van Vlaanderen. Het is berekoud. Een felle noordwestenwind voert buien met smeltende sneeuw aan. “Eén van mijn beste dagen”, zou Briek Schotte later zeggen, “maar als de glans van de overwinning er niet op valt, heeft niemand er oog voor.” In het zicht van de Muur valt Fiorenzo Magni aan, net op het moment dat Schotte plat valt. In zo’n weer is dat dubbele pech: er zijn nog geen volgwagens en Schotte moet zelf een nieuwe tube leggen, met de koude een helse klus. Wanneer het uiteindelijk lukt, staan zijn vingers zo krom dat een toeschouwer zijn wiel moet vastdraaien. Schotte rijdt de achtervolging van zijn leven, maar krijgt het gat op Magni niet meer dicht. 
(uit Spraakmakers)"Ik hoop dat je rijst nooit aanbrandt!"
Chinese nieuwjaarswens"De rijstcultuur verspreidde zich snel over grote delen van Azië. Dat illustreert zich duidelijk in de taal. In plaats van “Hoe gaat het met je?” vragen ze in bepaalde streken “of je al rijst gegeten hebt vandaag”. Op nieuwjaar wensen ze “dat je rijst nooit zal aanbranden”.
Een gemiddelde Aziaat steekt jaarlijks 100 tot 150 kg rijst tussen zijn stokjes. Velen doen het dan ook drie keer per dag." 
(uit Correct&Go)

© 2009 Peter Cristiaensen. All Rights Reserved.
template from free website templates.