Als mijn roots ergens liggen, dan hier wel. Met jobs in het vormingswerk en het jeugdwerk mag dat niet verbazen. Al zijn de tijden wel veranderd. Vijfentwintig jaar geleden schreven we scenario's voor ... diareeksen.

De GRAANTJESMARKT bijvoorbeeld was een diareeks met geanimeerde rijstkorrels en sojabonen. Maar met de tijd meegaan betekende overstappen naar video. Ik schreef het scenario voor STRAFFE KOFFIE, de voorstellingsvideo van Oxfam Wereldwinkels. Hoofdrolspeler was John Kanjagaile, Tanzaniaan en woordvoerder van een koffiecoöperatie.  CORRECT & GO is het verhaal van fairtrade in drie winkelkarren. Behalve de tekst op de karren schreef ik ook de handleiding voor leerkrachten. Met tips, achtergrondinfo en extra methodieken om in de klas rond de karren te werken.Garagasten zijn jongeren tussen 10 en 14 die geïnteresseerd zijn in autotechniek. Linkinc maakt voor hen een heuse encyclopedie en sindsdien weet ik alles over het belang van Formule 1 voor de ontwikkeling van moderne auto's of de techniek van vrachtwagens. Brand! Brand! We werkten mee aan leskoffers en een lesmap rond brandpreventie voor leerlingen van de derde graad. Compleet met vuurquiz, vluchtspel en interviewopdracht.Werk


Quote
"Hey you, there is a problem with your coffee. And with your sugar and your chocolate too.""Het is zoals bij de vissen: de groten peuzelen de kleintjes op.  Wat we nodig hebben zijn regels, een evenwichtig beleid. Kijk wat er nu gebeurt, 60 dollar voor een zak koffie. Hoe kan iemand daarvan overleven?"

John Kanjagaile, in 'Straffe koffie'
© 2009 Peter Cristiaensen. All Rights Reserved.
template from free website templates.